Har du oplevet utroskab i dit forhold? Sådan kan parterapi hjælpe

Parterapi utroskab

Har du oplevet utroskab i dit parforhold? Har i svært ved, at komme videre sammen? Det kan være rigtig svært, at arbejde på et forhold, hvor tilliden er blevet brudt gennem utroskab. Derfor er der ingen skam i, at række ud efter hjælp, så i kan arbejde på jeres forhold sammen. En parterapeut kan hjælpe jer med at arbejde på forholdet og komme igennem problemerne sammen. 

Få helet jeres parforhold

Utroskab er en enorm svær ting at håndtere. Hvis enten du eller din partner har været utro i forholdet, vil der forståeligt nok være mange store følelser af enten tristhed, vrede eller frustration. Følelserne kan være meget voldsomme, og eventuelt svære at håndtere alene. Måske er kommunikationen imellem jer ekstra udfordrende, og i har svært ved, at redde trådene ud og snakke sammen som i plejer. 

Det er her en parterapeut kan komme ind og hjælpe jer videre i processen. Ofte, når der er sket et brud på tilliden i forholdet, kan man have svært ved at komme sig over bedraget. En parterapeut kan hjælpe jer til, at tage det første skridt, skabe fundamentet for en god kommunikation og give jer de essentielle værktøjer til, at komme igennem den hårde tid. 

Få sat ord på følelserne i et trygt rum

I hverdagens stress og jag kan det være svært, at finde tiden og rummet til for alvor, at få sat sig ned og snakket om, hvad der gik galt. Det er her, hvor kommunikationen ofte går galt, da man ikke føler man har et frirum, hvori følelserne kan få frit spil.

Parterapi utroskab er til for at give jer det rum, hvori i kan behandle jeres følelser på en fordelagtig måde gennem gensidig respekt og god kommunikation. En terapeut har mange års erfaring med behandling af utroskab i parforhold og kan derfor vejlede og støtte jer gennem rejsen, så i bedst muligt kommer ud på den anden side med god forståelse og kærlighed for hinanden. 

Hvordan forløber parterapien? 

Hvis i vælger, at gå til parterapi sammen, vil der arbejdes i med jeres følelser og tanker i forskellige faser. Til at starte med, vil der forståeligt være mange svære følelser, som skal behandles. Derfor er der god med tid og plads til både sorgen og vreden, som du og din partner har behov for at komme af med. 

Dernæst vil der blive arbejdet systematisk med de forskellige spørgsmål og undren, som i hver især har. Der vil blive talt om potentielle årsager til utroskaben og kigget på eventuel mistrivsel i jeres forhold. 

Fundamentalt vil der være fokus på heling, og hvordan i bedst muligt kommer videre. Parterapi utroskab handler ikke om, at give skyld, pege fingre eller føle skam. Derimod handler det om, at skabe tillid mellem jer som par, og forhindre utroskab i fremtiden. 

At gå til parterapi for at hele jeres forhold efter utroskab er naturligvis en stor beslutning. Men det er også en beslutning, der viser stort ansvar og dedikation til, at arbejde på jeres forhold. 

You Might Also Like

Back to top