Haveanlæg til nye og gamle haver

Har du købt et nyt hus på en helt bar grund, får du brug for hjælp til haveanlæg. Haveanlæg er ikke bare grå fliser og rullegræs, der er et hav af muligheder. Faktisk er det kun din egen fantasi der sætter begrænsningerne. Ældre haver kan også trænge til nyt haveanlæg, hvis de er blevet misligholdt, eller hvis du bare trænger til noget nyt og anderledes. Haveanlæg kan bestå af så lidt som rådgivning og så meget som et helt haveanlæg, det bestemmer du helt selv.

Tænk i sol og skygge

Tænker du i haveanlæg i din nye eller gamle have, kan du med fordel tænke i sol og skygge. På de første forårsdage er det skønt at kunne nyde en kop kaffe direkte i solen. Midt på sommeren er det rart med en skyggeplads til pauserne i havearbejdet.

I stedet for en kæmpe terrasse lige foran huset, kan du tænke i flere små terrasser, så der altid er en plads til sol og en til skygge, alt efter årstiden og vejret i øvrigt.

Tænk over hvor meget havearbejde du egentligt orker

Havearbejde er en lise for sjælen. Jord under neglene giver os en skøn følelse af at havde udrette noget fornuftigt. For meget havearbejde har den modsatte effekt og er en stor kilde til dårlig samvittighed. Skal du i gang med nyt haveanlæg kan du med fordel overveje at ind tænke begrænsninger for havearbejdet. I stedet for ti bede til blomster kan du måske nøjes med to og så have et par krukker på hver af dine terrasser. Haven skal være et fristed hvor man kan samle god energi, ikke et træls sted som man ikke orker at være i, fordi der er alt for meget man bør gøre.

Gamle og nye træer giver helt særlige muligheder

Har du træer i haven er der en helt unik mulighed for at udnytte dem endnu mere. uanset om de er helt spæde og nye, eller gamle og flotte, kan du lægge brolægning rundt om dem i store cirkler. Det er dekorativt at se på, men det giver også en skøn skyggeplads at holde pauser på, når sommeren er allervarmest.

Bar grund – haveanlæg helt fra grunden

Har du en hel ny grund at lave haveanlæg på er det helt oplagt at ind tænke både mængden af havearbejde og pladser med sol og skygge. Er der børn i huset, eller kommer der ind i mellem børnebørn, kan det være du også skal ind tænke lidt græs og måske en gynge.

Først og fremmest skal du tænke fremadrettet. Du skal overveje hvad du gider have i din have, rigtig mange år frem i tiden. Græs skal slås, bede skal holdes og en urtehave passer absolut ikke sig selv.

Gammel have – haveanlæg i større eller mindre omfang

Har du en gammel have som er blevet lidt træls og over begroet, kan du også med fordel tænke i haveanlæg i større eller mindre omfang. Måske de små terrasser, var en god ide.

You Might Also Like

Back to top