Hobbyfiskeri og afstresning

fladfiskeforfang

Der er typisk to fiskesæsoner om året: en om foråret fra marts til maj og en om efteråret fra august til oktober. Dermed er anden fiskesæson netop skudt i gang. Det er altså ikke for sent at få samlet sit fiskegrej og komme ud på søen eller fjorden. Det er ikke en hobby, man behøver at være trænet i, den fungerer også udmærket til nybegyndere. Det er en aktivitet, der rammer plet for mange. Det at tage ud enten alene eller med få andre og stå i stilhed og vente på fangst. Det kan være meget fredfyldt og afstressende at opnå en fuldstændig ro ude i naturen. Det kan for nogle virke helt terapeutisk og netop derfor være grunden til, at de har igangsat deres fiskehobby.

Fordele for de erfarne

Selvom at fiskeri er en hobby og en aktivitet for alle, så har de erfarne en del fordele, når det kommer til fangst og dermed gevinster. Der er mange faktorer der skal tages forbehold for alt efter hvilken fisk man vil fange, i hvilken type vand og i hvilken slags vejr. Alt dette er der forskellige kroge, fjer og forfang til. En fiskeart, der både er forholdsvis nem at fange og samtidig en sikker vinder på næsten alle tallerkner er rødspætten og andre fladfisk. Sæsonen for rødspætter er også lige om hjørnet, de begynder nemlig at bugne så småt igen i september. Hvis man er bare lidt erfaren og har forsøgt sig med at fange fladfisk før, så har man formentlig anskaffet sig et fladfiskeforfang. Dette vil gøre det mere simpelt for fiskeren at opnå et vellykket resultat. Hvis ikke man selv har et større udvalg af fladfiskeforfang og dermed kan vurdere den ideelle variant på fiskestedet, så skal man have foretaget lidt research på forhånd. Når man vælger fladfiskeforfang, skal man have fokus på dybden i det vand man fisker i samt den strøm, der eventuelt måtte være.

fladfiskeforfang

Friskfanget aftensmad

Hvis man har et ønske om at fange rødspætter med hjem til aftensmaden, kan det være en fordel at sejle lidt ud på dybt vand. Inde langs kysten vil man ofte kun fange yngre rødspætter. De voksne foretrækker en havdybde på 10-50 meter, og det er jo de store og mætte fisk, man foretrækker at fange til frokosten. Er man så heldig at kunne fange nok rødspætter, til at det kan gøre alle omkring middagsbordet mætte, så er der massevis af lækre måde, hvorpå fisken kan blive tilberedt. Fiskene skal dog først flås og fileteres inden de er klar til at blive tilberedt. Den helt klassiske måde at tilberede rødspætter på er ved at panere dem.

Tålmodighed er kernen

Udover at det er en fordel at vide hvilket udstyr, der er mest optimalt for at fange specifikke fisk såsom et fladfiskeforfang, så er der også en anden næsten vigtigere faktor. Det er tålmodighed. Det er ikke altid nemt at holde fokus og ro i længere tid ad gangen, men det er vigtigt her. Hvert fald hvis man ønsker at få fisk på krogen. Nogle gange kan det nemlig tage timevis at fange blot en fisk.

You Might Also Like

Back to top