Materialevalg, når det kommer til møbler i hjemmet

homedecor

Skal du også snart til at flytte i noget større, eller skal du ”bare” have nye møbler? Møbeluniverset kan være kompliceret at navigere rundt i, fordi der findes så mange forskellige materialer, at det kan være svært at finde rundt i. Her kan du finde en guide over nogle af de mest anvendte materialevalg til at fremstille møbler i.

Møbler i plastik

Plastik er et billigt materialevalg. Hvis du vælger møbler i plastik, så skal du måske være forberedt på, at de ikke holder helt så længe. I hvert fald slet ikke hvis det er møbler, der er lavet af formstøbt plastik, da dette plastik er noget blødere. Fordelen ved at vælge møbler i plastik er dog, at de er utrolig lette at rengøre. Man kan ikke rigtigt komme til at bruge det forkerte rengøringsmiddel, og det vil også ofte være nok bare at tørre møblet over med en fugtig klud. Der er nok også nogle, der synes, at møbler i plastik kan have en tendens til at se lidt billigere ud. Det er jo også noget, man lige kan tage med ind i overvejelser, når man skal købe møbler. Dog skal det også nævnes, at møbler i plastik nok også ofte kan findes billigere – så hvis man gerne vil spare lidt penge, så er det måske disse møbler, man bør vælge.

Møbler i træ

Når det kommer til møbler i træ, så er der noget fedt ved, at de er så naturtro. Hvis man kommer ind i en lille lejlighed i det indre København, så kan det godt nok hurtigt føles som om, man er meget langt væk fra naturen. Derfor kan det godt være rart at få lidt natur ind i boligen på denne måde, og derfor vælger mange det som deres materialevalg. Det gode ved møbler i træ er også, at man kan vælge dem i lige den nuance, der passer bedst ind i ens hjem. Man kan både vælge møbler, der er fremstillet af Teak, eg, mahogni eller meget andet. Det kan godt kræve lidt mere vedligeholdelse, når man har møbler af træ. Hvis du gerne vil have, at de holder længe, så kan det være en god idé at behandle dem med træbeskyttelse engang imellem. Møbler i træ kan fås i mange forskellige prisvarianter, så du kan sikkert både finde billige og dyre møbler i træ.

Møbler i stof

Når det kommer til møbler i stof, så er det nok oftest sofaer og lignende, man tænker på. Når man skal vælge en sofa, så skal man tage højde for flere ting. Den skal selvfølgelig passe i størrelse til rummet. Derudover, så skal du tænke over, om den skal være nem at rengøre. Dette kan f.eks. være en fordel, hvis man lider af støvallergi, eller hvis man har mindre børn, som kan have tendens til at spilde. Ens materialevalg handler altså ikke blot om udseende.

Møbler i læder

Læder er også et populært materialevalg. Lædermøbler kan holde i lang tid, hvis de bliver behandlet ordentligt. Deres største fjende er nok katte kløer, som desværre hurtigt kan få et lædermøbel til at se gammelt og slidt ud. Hvis du har kat, skal du måske vælge noget andet.

You Might Also Like

Back to top