Vælg bæredygtigt tøj til familiens mindste

børnetøj

Vi fokuserer efterhånden mere og mere på bæredygtighed, men der er stadig mange der ikke rigtig får lavet ændringer i hverdagen.

Det kan der være mange årsager til, for det første kan det være meget svært at ændre gamle vaner, og for det andet kan det også være svært at se hvad man egentlig kan gøre for at leve mere bæredygtigt.

For nogen spiller økonomien også en rolle, men et godt sted at starte er i hvert fald med at købe bæredygtigt tøj til familiens mindste.

Bæredygtighed handler nemlig om fremtiden, ligesom vores børn gør det.

Læs om hvordan du finder og vælger bæredygtigt tøj her i artiklen.   

Stort udvalg på nettet

Især i nethandlen er det bæredygtige tøj slået igennem. Flere og flere danskere der ønsker at købe bæredygtigt tøj går nemlig på nettet for at få det bedste udvalg til de bedste priser.

På nettet er det nemlig muligt at shoppe børnetøj og meget mere, mens man får god information om hvor produkterne kommer fra, hvad der gør dem specielt bæredygtige og man kan hurtigt sammenligne priser.

Flere og flere fysiske butikker er også begyndt at føre en lang række bæredygtige mærker, men det kan være svært at finde samme store udvalg som på nettet, hvor du stort set kan få alt lige fra bleer og til børnemøbler i bæredygtige udgaver. 

børnetøj

Hvad gør børnetøj bæredygtigt

Bæredygtigt er et sjovt ord, for hvornår er noget egentlig bæredygtigt. Hvad er det du skal kigge efter? Og er der nogen garanti for at noget tøj er mere bæredygtigt end andet?

Bæredygtighed handler ikke kun om økologisk børnetøj der er er fremstillet uden kemi og af ressourcer der ikke slider på miljøet og omverdenen.

Bæredygtighed handler også om kvalitet og holdbarhed, jo længere et produkt kan leve, jo mere bæredygtigt bliver det nemlig, da Co2 aftrykket mindskes jo længere tid et produkt bruges.

Giv det brugte børnetøj videre

For at støtte op om at gøre verden til et mere bæredygtigt sted kan du derfor give det brugte børnetøj videre.

Lad det gå i arv til mindre søskende, fætre, kusiner eller måske børn i andre lande der ikke selv har råd til at købe tøj i lige så god kvalitet som vi har herhjemme i Danmark.

Mærkningsordninger for bæredygtigt børnetøj

For at gøre det nemmere for dig at vælge det rigtige børnetøj når du gerne vil passe på klimaet, og på dit barn, så findes der en række forskellige mærkningsordninger du kan bruge som pejlepind.

Nogle af de mest kendte er:

  • GOTS – Et globalt mærke der bl.a. sikrer at 70% af fibrene er økologiske, samt stiller skrappe krav til brug af kemikalier, vandressourcer, og sociale vilkår hos de involverede partnere

  • Svanemærket – mærket der viser dig at et produkt er det mindst miljøbelastende produkt i en varegruppe

  • Blomsten – et mærke der svarer til svanemærket blot gældende på tværs af grænserne i EU

Der findes dog masser af børnetøj der ikke er miljømærket, og der kommer hele tiden nyt til, så derfor kan du også med fordel lave din egen research inden du vælger børnetøj.

You Might Also Like

Back to top