Benyt dig af forårsfarver i hjemmet

forårsindretning

Der er intet skønnere end lys og forår, hvilket du kan drage nytte af derhjemme.

Uagtet om du går meget op i din bolig og indretning, eller om du bare gerne vil kunne slappe af og have det godt hjemme hos dig selv, er valget af farver vigtigt.

Forårsfarver i hjemmet er en trendy og nem måde at optimere din indretning på. Nedenfor kan du se lidt mere om hvorfor og hvordan.

Hvad betyder dit valg af farver i hjemmet?

Farver påvirker os forskelligt. Undersøgelser viser, at man fx har en højere kropstemperatur i et rødt rum. Grønne og blå nuancer skaber derimod ro, hvorfor nogle fx vælger disse i soveværelset.

Vitaminerne i sollyset er nødvendige for vi menneskers sundhed, da det medvirker til knogleopbygning mv. Derudover påvirker lyset vores humør og energi, hvilket du måske selv har lagt mærke til efter en udendørs gåtur eller en kop kaffe i havestolen. Der er således gode grunde til at overveje sit farvevalg i hjemmet og generelt at prioritere lyse farver.

hjemligt

Forårsfarver i hjemmet

Farverne, vi forbinder med forår, er typisk lyse nuancer, der minder os om lange dage, åbne vinduer og lune nætter. Lyse farver kan være pasteller, men boligtrenden peger i retning af, at der også godt må være lidt knald på farverne.

Prøv dig lidt frem, om du er til pastelfarver eller de mere farverige kulører. Det har stor effekt, hvor meget farven, du vælger, er lysnet, dvs. hvor meget hvidt der er iblandet den oprindelige farve. Alle farver kan være tonet helt lyse, så når man taler om en lys farve, handler det egentligt om hvor meget hvidt, dvs. lys, der er blandet i.

Hvilken farvetype er du?

Ligegyldigt om du er til enkel indretning, eller om du foretrækker nips og detaljer, kan du skabe masser af stemning med dit farvevalg. Minimalisten i det stilrene hjem kommer langt med små farvepletter rundt omkring. Hvis budgettet tillader det, kan et nyt møbel som fx en lænestol i en forårsfarve skabe en virkelig stor ændring i det enkle hjem. I en bolig med mange detaljer er det måske en hel væg der skal males for at skabe lys og forårsstemning.  

Tre nemme tips til indretning med forårsfarver

Hvis du gerne vil i gang straks, kan du med forholdsvis få tiltag, ændre udtrykket i din bolig:

  • Dit valg af tekstiler: Invester i nogle flotte puder og en lækker plaid til sofaen i lyse forårsfarver. Du kan med fordel gå efter flere nuancer af den samme farve, og så vælge 1-2 puder i mønstret stof til at bryde det, så helhedsindtrykket bliver samlet men ikke kedeligt.
  • Mal et felt på en væg eller et mindre møbel. Ofte vil du kunne nøjes med en farveprøve fra maleren, og det kan gøres på en eftermiddag. Vær ikke bange for at tage en chance, når du vælger farven. Det kan altid males over igen.
  • Ryd op i nips og pyntegenstande. Pak de items, der ikke siger dig noget længere, væk og fremhæv de smukke ting, så du skaber oplevelsen af forårsfarver i hjemmet uden nyindkøb.

You Might Also Like

Back to top