Sådan undgår du de største indretningsfejl i din nye bolig

mørke møbler

Når man flytter ind i sin første nye bolig, så kan det virke fristende bare at give alle tingene en plads. Men tænk om igen. Nu har man for første gang i lang tid muligheden for at indrette sin helt egen lejlighed fra bunden. Det giver mange muligheder, men samtidig også plads til mange fejltagelse. Læs med og undgå de værste.

Undgå de mørke møbler

Hvis man har en æstetik, som foreskriver stilen ”Dark Akademia”, kan man sagtens bruge de mørke møbler. Når det så er sagt, så vil det være klogt at undgå dem første gang man indretter sin nye bolig. Hvis man ikke tænker over et bestemt farvetema eller tone, man ønsker at frembringe, kan det meget hurtigt blive et utrolig mørkt sted.

De mørke møbler tager nemlig rummets lyse og lette farve fra de hvide vægge og trækker tonen ned. Denne stil er langt fra for alle, og det er meget nemt at se sig blind på det. Man kan sagtens stadigvæk have et par mørke møbler, men det skal ikke bære det dominerende præg i boligen.

Generelt er lyse møbler godt for et rum, fordi det åbner det mere. Mørke farver har en tendens til at lukke sig meget om sig selv, så rummet faktisk virker mindre end det egentlig er. Så huskereglen er: de mørke møbler skal man overveje en ekstra gang.

Prøv at begrænse mængden af småting

De små ting i lejligheden eller huset er selvfølgelig noget, som indikerer hvem vi er som personer. Det er dog også noget, som hurtigt hober sig op. Lige pludselig risikerer man, at det bare står og fylder i hele stuen.

Det kan også være med til at få et rum til at se mindre ud. Hvis vindueskarmen eller reolen er fyldt med små ting, så syner det af mere. Det vi man helst undgå, hvis man gerne vil føle, at man har lidt luft tilbage i lejligheden.

Det betyder selvfølgelig ikke, at man slet ikke skal have bare lidt nips rundt omkring. Hvis alle levede i noget, som kunne være taget ud af et boligmagasin, ville det heller ikke være så sjovt.

Find din egen stil

Man kan nemt lade sig blive inspireret af de utallige boligsider, man finder på nettet eller forskellige magasiner. I sidste ende handler det dog om, at man skal vælge det man selv føler sig tilpas i.

Så selvom en bestemt vase måske er på mode, er det ikke et absolut behov at have den, hvis man selv synes den er grim. Det er lidt ligesom ens tøjstil. Man vil heller aldrig gå i noget, som ikke passede til den man var, bare fordi det var smart.

Man kan derfor tage imod nok så mange gode indretningsråd, men når enden af dagen nærmer sig, så er det en selv, som sidder tilbage i boligen uden nogen andre til at kigge på det. Det vigtigste er, at man selv er tilfreds i boligen.

You Might Also Like

Back to top